14:00

OAFF

Referat: Notvikens IK - OAFF

Notviken besegrar OAFF hemma på Tunavallen med 5-0 (1-0).
Notas inleder bra och skapar två fina målchanser första tio. I den 16:e minuten snappar NIK:s målspottare André Bylund upp en misslyckad bakåtpassning av oss och rullar säkert in 1-0. Resten av halvleken blir det spel mot ett mål - OAFF:s och offensivt förmår vi inte alls att skapa något. Notas dominerar stort och har också några chanser men kommer ändå inte till dom riktigt farliga lägena. Vi går till paus med Notas-ledning 1-0 vilket är smickrande siffror för oss.

Andra halvlek inleds med att Notvikens André Bylund slår på ett långskott som förefaller ofarligt men på något outgrundligt sätt studsar bollen över händerna på Felle och in till 2-0. Två minuter senare kommer ett inspel och NIK:s Lasse Johansson stöter in 3-0. Ytterligare fyra minuter senare blir Sirwan Jamshidi fri inne i straffområdet och 4-0 är ett faktum. Vi rasar fullständigt ihop och släpper in tre mål på sju minuter. Det blir en skärpning efter dom snabba baklängesmålen och Magnus Krekula har vår första målchans när han kommer loss på högerkanten men skottet räddas av målvakten. I slutet på halvleken har David Pekkari ett bra volleyskott som tvingar målisen till en snygg räddning. Notas avslutar sedan målfabrikationen när man sätter 5-0 ca 20 minuter innan slutet.

Sett över hela matchen är 5-0 rättvisa siffror. OAFF gör en riktigt dålig första halvlek och inledning av andra. Laget spelar upp sig sista halvtimmen men det räcker ändå inte till ett godkänd betyg. Bäst i ett för dagen svagt OAFF var Joel Hiltunen och Joakim Larsson. Även David Pekkari får godkänt. Notas hade en stark mittback i Sven Eriksson Sundström och framåt visade André Bylund att hans hysteriska målform fortsätter.